reede, juuli 15, 2005

Saudi-Vene suhted

Kahe suure naftariigi bossid - Saudi Kuningriigi kroonprints Abdullah ja Venemaa Diktatuurriigi president Putin said kevadel kokku ja arendasid omavahelisi suhteid. Mida nad arutasid on laiemalt teadmata, kuid tundub et nad on omavahelised mõjusfäärid vanas heas Jalta vaimus kokku leppinud.

Nimelt Eesti kodanikud ei saa enam Stokholmist Saudi viisasid, vaid neid tuleb nõutama minna Moskvasse. Eks igaüks mõelgu ise edasi mida see laiemas plaanis tähendada võib...

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Järjest salapärasemaks läheb...Muide, mida arvad euroopa naise töövõimalusest KSAs? rahvusvahelise kooli õpetajana nt? soovitaksid sellist kogemust? mulle tehti pakkumine aga ei oska kuidagi suhtuda:)) ikka hirmutav on nats päris üksi sinna minna..
A*
afp333@yahoo.com

jaak ütles ...

Paar kuud tagasi küsiti meditsiiniteemal sama asja. Ega naised seal kahes valdkonnas töötavadki väljaspool kodu: meditsiin ja haridus. :)

Oleneb kui suur soov on huvitavaid kogemusi saada, eks isegi vanglas on vist mõnda aega huvitav. Asjad milleks valmis peab olema:
- mehed ja naised on eraldatud, kui abielus (või lähisugulane) pole, siis koos ei tohi töötada ega väljas käia ega midagi
- kohalik naine väljas ei tohi üksi väljaspool kodu käia, samuti nõutakse tavaliselt näo katmist. Lääne naiste suhtes ollakse leebemad: vist isegi pead ei pea katma, ja pidavat ka üksi ringi liikuda saama (taksoga või autojuhiga) üsna probleemita. Kuigi parem oleks kui vähemalt autojuht on kogu aeg kasutada, kohalik firma tõenäoliselt annab selle. Naised ise rooli ei või keerata. Ma kujutan ette et suur osa ajast mööduks ikkagi vaid tööl ja kampoundis (välismaalase turvatud elamukompleksis).
- ühe korra olen lääne naist näinud (mehega koos ikka) kes töötas seal õena. Nad olid mitu aastat seal elanud ja mulle tundus et tema oli üsna tüdinud Riaadi naiste ahistamise poliitikast. Kontekst oli et üritused, ja näiteks loomaaed, on reeglina meestele (v.a. teatud päevadel). Samas tundub näiteks Jeddah või Khobar (idas) tunduvalt vabameelsemad olevat kui Riaad, seal on asi ehk palju lõbusam.

Anonüümne ütles ...

millal järge saab oodata vahvate eestlaste seiklustele või on pood nüüdseks kinni pandud?