reede, september 23, 2005

Islam ja koer

Saudi Araabia ei hääletanud ÜRO Peaassamblee poolt 1948 vastu võetud inimõiguste deklaratsiooni poolt kahel põhjusel.
  • seal sisaldub usuvabaduse säte. Vahhabiidide islam on täissallimatu isegi teiste islami usulahkude vastu nagu sunni ja šiia, rääkimata pärispaganlusest nagu kristlus või (tule taevas appi) judaism.
  • islami seadused annavad inimesele palju etemad õigused, kui ÜRO inimõigused üldse on. Näiteks õigus osta endale mitu naist ja neid pidada.
Islami seaduste hulgas on päris palju mõistlikke, näiteks koerapidamise keeld. Kust võtab inimene õiguse koera enda kodus vangistuses pidada? Ega koer mingi naine pole. Koerte kohta on islamis kuus seadust.
  1. Muhamedi (rahu olgu temaga) soov oli, et kõik koerad maha tapetaks. Välja arvatud need, kellest on omanikele abi nagu näiteks pimedate juhtkoerad. Igal juhul tuleb maha tappa kõik musta värvi koerad, sest nemad on Shaitaan.
  2. Kasutute koerte müügist saadud raha on sama räpane, kui prostituudi teenistus.
  3. Koera pidanud muhameedlast jumal paradiisi ei lase.
  4. Kui koer möödub palvetavate inimeste grupi eest, lähevad kõigi nende palved tühja ja tuleb uuesti lugeda.
  5. Inglid ei sisene majja, kus on koer (või mõne elusolendi pilt).
  6. Koer on nagu siga, räpane elajas, kelle liha ei kõlba süüa.
Ühe Liibanoni pärimuse järgi olevat Muhamedi (rahu olgu temaga) viha koerte vastu saanud alguse juba lapsepõlves. Nimelt olevat (tõenäoliselt musta värvi) valvekoer pisikest Muhamedi (rahu olgu temaga) valusasti hammustanud, kui ta üritas mune varastada.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Hammustas ehk munadest???