reede, veebruar 25, 2005

Kevad Riyaadis

Täna öösel äratas mind kaks võimast plahvatust. Tormasin akna juurde lootuses näha mõnd suurt hoonet terrorirünnakus kokku kukkumas, aga pidin pettuma. Nii mõlemad tornid kui sisemini ufo olid püsti. Oli hoopis tohutu äikesevihm mis pladistas kogu öö ja jätkub väiksema sajuna veel nüüd päevalgi.

Hommikul ärgates kuulsin akna taga linnulaulu sirinat - justkui kevadine lõoke kodumaa metsas, mis üks äraütlemata armas kuuldepilt oli. Hotelli toas akna all oli tore vihmaloik ja väljas valitseb paras kaos. Mitmed tänavad on üle ujutatud, mõnes kohas sõidavad autod kõhuni vees või on suisa ümber suunatud. Suuremat kaost suudaks tekitada siin vist vaid lumetorm. Kõrb on muutunud kiirelt rohekaks ja taimed kasutavad kibekiirelt vihma vegeteerimiseks. Tavaliselt on suured vihmad detsembris-jaanuaris, mitte nüüd veebruari lõpus.

Õhtuks pean minema Abu Dhabisse korraks. Huvitav kas seal ootab samasugune kultuurishokk nagu eelmine kord - justkui araabia ja moslemimaa, aga täiesti läänestunud (selle sõna halvas tähenduses): naised käivad katmata kujul ringi, töötavad ja söövad meestega koos, palveaegadel käib rahulikult elu edasi selmet kõik mosheesse läheks, alkohol on vabalt saadaval ja võib merre ujuma minna. Seda viimast võimalust kavatsen ka ära kasutada, kui vähegi jõuan.

ps. vihma tõttu on ikka täielik kaos: tunnikeseks oli poolel riigil väline Internetiühendus maas, lift majas ei tööta ja isegi SIM kaart mu telefonis on lakanud töötamast :)

Kommentaare ei ole: