kolmapäev, aprill 06, 2005

Kaameliliha

Algupäraste araablaste põhitoidus kaameliliha hakkab Kuningriigis muutuma haruldaseks delikatessiks. Seda söövad veel ainult vanad inimesed. Noored eelistavad kana ja kuklit. Erandiks on pealinn Rijaad, kus Pakistani päritolu eriti hea kaameliliha on endiselt populaarne.
Konks on selles, et kaamelilihast ei saa teha head karrit, küll aga sobib see kebabi ja šavarma valmistamiseks.
Välismaalased kõrbelaevalihast lugu ei pea. "Proovisin kaamelilihast šavarmat. Mulle ei meeldinud. Liha oli vintske ja vastiku lõhnaga. Aga iga välismaalane peaks seda korra proovima ja kaameliturul ära käima", räägib naine Pakistanist.
Algelise kaameli saab turult kätte umbes 5000 Eesti krooniga. Võidusõidukaamelite hinnad küünivad kümne tuhandeni.

Kommentaare ei ole: