reede, aprill 29, 2005

Karske reede

Täna oli reede (20, Rabi` al-Awwal, 1426). Tulin peale Asr palvust töölt ära juba. Käisin poodides, tolknesin pisikestel tänavatel Kunn Fahdi ja At-Takhassosi vahel ja klõpsisin telefoniga udupilte. Kuu aega tagasi veel politseinikud küsisid mu passi näha vahepeal, et ega ma üleajaoleja pole aga nüüd juba lehvitavad sõbralikult. Jahedas hotellitoas teetassi kõrval on aeg kõik meenutada.
  • Pärast järjekordset imelike unenägudega ööd otsustasin üles otsida koha, kus naised jalgpalli mängimas käivad. Täna toimus seal mäng Poiste ja Meeste vahel. Neil oli seljas tavaline lühike dress. Väga rahulikult mängisid, mingit jooksmist ega rabelemist ei olnud. Kaklemist ja solvamist ka polnud, ilmselt oli seis veel 0:0.
  • Sellel pildil ma näen välja nagu soomlane. Enamasti peetakse mind siin rootslaseks. Teadjamad arvavad, et soomlane. Päris neegrite jaoks on kõik valged ameeriklased. Eestit peetakse siin endiseks Jugoslaavia osaks ja teatakse, et meil läheb hästi.
  • Keskmise valge sildi peale on kirjutatud Banana Specialized Medical Center, ehk siis Banaanide ravimisele keskendunud kliinik. Haiguste ravi kontrollitud.
  • Kui teil juhtub mõni barakk üle või puudu olema, saate kindlasti abi asutusest nimega Al-Barrak Trading EST.
  • At-Takhassosi tänava ääres märkasin meie kliendi klienditeeninduspunkti. Sildi peale on kirjutatud ILIABUM, mis hääldatakse mubaili.
  • Siin küll pilti ei tohi teha! See ei ole siiski vangla nagu paistab, vaid nii näeb välja tüübiline western compound. Majade kvartal, kus valged üritavad omasugustega koos elades natuke kodusemat õhkkonda luua. Umbes nagu geo-bio kommuunid Tartu kõdurajoonides. Läänlaste elupaigad on valitsushoonete kõrval ühed populaarsemad terroristide sihtmärgid.
  • Siin ma olen kõnniteel. Kõnnitee ei olegi Rijaadis üldse harv nähtus aga kuna siin keegi jala ei käi, on see tavaliselt puid ja lilli täis istutatud. Niiet käia tuleb ikkagi sõiduteel. Lilled on sellised nagu eestis surnuaeda pannakse ehk mida pole vaja kasta. Siin kastetakse neid iga päev ja ikka näevad üsna närbid välja juba suve alguses. Palmipuu on muidu kena aga kui sinna peaga vastu minna, krõbiseb ja torgib nagu sületäis heinu.
  • Zdlanudkam oma tuntud headuses/halbuses/sisse/väljanägemises.
  • Rijaad on väga puhas linn. Jalakäijaid-prahimahaloopijaid pole ja kõik sodi, mis autoakendest välja lendab, koristavad usinad tolle sama abyalogoga kollaste riietega afroaraablased kohe ära. Prügikaste on väga palju ja prügiveo eest maksab valitsus. Siin ei tähenda see seda, et maksumaksja maksab. Raha saab valitsus nafta müügist.
  • Eksimist karta ei ole. Kuningriigi keskus ja Al-Faisaliah torn on igalt poolt näha. Kõik tänavanurgad on korralikult sildistatud. Ma loen ülemiselt sildilt välja Šar 4 Al-Amir Saud ibn Nadnr ibn Frhan Al-Saud aga võib ka midagi muud olla.
  • Sellist kaunist kõrbevaikust näeb kaheksarealisel At-Takhassosi tänaval ainult reede hommikuti.
Et ei korduks karske reede!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tänud Sulle valgustavate piltide ja jutu eest..püüan lootusetult 3.aastat järjest SA-sse saada, nii et loodetavasti mõistad, KUI õnnelik Sa oled:)) Salama..
PS kõigest hoolimata on pariisi saudidega väga meeldiv suhelda..