neljapäev, aprill 28, 2005

Naiste jalgpall

Ma pole kunagi ajalehest spordilehekülgi lugenud aga nüüd hakkan seda tegema. Õhtul märkasin seal nii kummalist nupukest, et ajasin teetassi ümber ja öö otsa vaatasin imelikke unenägusid.

Rijaadis toimus naiste jalgpallimatš.

Siinkohal võiks juba lõpetada aga eaküll, räägin terve loo ära. Ühes võistkonnas olid tüdrukud ja teises naised. Seis oli parajasti 8:6, kui puhkes kaklus. Kakluse algatasid Tüdruk (21) ja Naine (38). Peamised kaklusvahendid olid juuste sikutamine ja verbaalne solvamine. Löömingu lõpetas isade ja abikaasade vaheleastumine. Seega võitis sport.

Naised ei tohi ilma abayata väljas käia. Kas nad mängisid jalgpalli mustad maani kleidid seljas? Kuidas nad vahet tegid, kes on tüdruk, kes naine? Ega ometi käekottide järgi nagu tavaliselt? Valged numbrid abaya seljal? Või toimus kohtumine siseruumides? Kas vaatama said minna ainult isad ja abikaasad?

Eaküll, aitab sogamisest. Saudi Araabia on täiesti normaalne riik. Vaatamata valitseva kliki pingutustele on siin olemas puskariajajad, alkohoolikud, röövlid, dokumendivõltsijad (peamine tuluallikas on Iqama, mis on vist mingi välismaalase tööluba) ja prostituudid. Kangemat narkotsi liigub võibolla tõesti vähe aga seda ei tea Allah ka mitte.

Hotelli sisenevaid naisi kontrollitakse väga kahtlustava pilguga. Paari päeva eest tuli teade lõbumaja sulgemisest lääneranniku väikelinnas. Seal töötas kolm Somaali naist. Bangladeshist omanik oli nad oma abikaasadena Kuningriiki smugeldanud. Siin saab ju iga mees 4 somaali naist sisse sebida. Kliendid olid ka bangladeshid. Saudi mehed, nagu varemgi juttu olnud, eelistavad suudelda üksteist.

Kommentaare ei ole: