laupäev, juuni 04, 2005

Saudi Araabia vein

...kõlab nagu South Africa vein, nii et esmapilgul nagu polekski imelik. Aga on, väga imelik, sest siin maal on umbest 1426 aastat kehtinud kuiv seadus, ja päris edukalt. Kui mõned pakinstanlased kes vannitoas 40 tonni/kuus samakat ajavad välja arvata. Aga Tamimi supermarket on täis üllatusi ja täna leidsin sealt veiniriiuli, kus on saadaval 100% kohalik ja halal, Jeddahis Islam Commercial Enteprises nimelises firmas valimistatud vein. Või õigemini vinola kui silti usaldada. Või veel õigemini punane mitte-alkohoolne viinamarjajook, mis on peidetud veinipudeli moodi taarasse. Kas saab siis seda proovimata jätta?

Ohoo, esmane maitse on üllatav! Igatahes on see kraam rohkem veini maitsega kui siinne linnase-leotis on õlle maitsega, ja kaugelt rohkem veini maitsega kui Põltsamaa lossis pruulitid kraam. Tanniinidelt rikas, tammine täidlas-punane värvus, jõuline ümar järelmaitse, mis kõik viib märkamatult poole pudeli tühjenemiseni. Ja sarnasused pärisveiniga ei saa ka siin otsa: mida rohkem jood seda vastikumaks muutub! Ma võin kihla vedada, et kui terve pudeli ära joon (jooks) siis on homme ka mehine pohmakas ootamas. Seega põhiline erinevus pärisveinist on hind (see Saudi kraam kipub olema kallim) ning see et joomisest ei teki vastikut purjusoleku olemist. No mida sa hing enam soovid ... (well, ühe õlle võtaks küll praegu).

ps. tuletage meelde et kui saan pildid kaamerast kätte, siis paneksin natukene juttu neljapäevasest Dammamis ja Khobar-is rongiga käimisest. Seal on meri, kinod, elu. 20 km eemal üle silla on Bahrain, see lähis-ida Las Vegas, ise....

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

no tulnud see viimased 20 km kah, oleks siin pool õlle välja teinud...