reede, juuni 24, 2005

vihmavaba jaanipäev

ma ei tea kuidas Eestis tänavu oli, aga igatahes Saudis pole ilmselt sada aastat jaanipäeval vihma sadanud. Nii ka tänavu. Lõkke tegemine on Saudidel au sees, sest vaatamata soojale ilmale (ikka seal 45 kandis) puudub metsades tuleoht. Sest puuduvad metsad - lähed kõrbe, ostad tee pealt poest hagukubu, istud oma Land Cruiseri juures perega ja teed tuld.

Puudus on vaid kaasmaalastest (Märt heal juhul Bahreinis, ligi 700 km), jaanikuõllest (lähim kah Bahreinis) ning pinnast, sest kontoris kus ma pidin varahommikuni istuma kästi asjaliku näoga arvutiklahve pressida ja lõkke tegemise jutte sai Abdulla ja Hadiga vaid teoorias arutada. Abdulla uurib Eesti kohta Internetist materjale ja ei jõua ära imestada, et kuidas saab olla nii et öö läbi on valge ja polegi moslemeid ja joovad nii palju alkoholi. See kõik kõik tundub mulle endalegi kuidagi ebamaine ...

Thamby (hindu Keralast) rääkis et Saudidel, neil rikkurinärakatel, on kindlalt kaks või kolm naist. Kui aga raha on, ostavad uue noore 14-15 aastase ja seda võimalust nad kasutamata juba ei jäta. Aint mingid läänestunud noored lepivad ühega. Saudid ise räägivad midagi muud, aga kes neid ikka usub.

Kommentaare ei ole: