esmaspäev, juuni 06, 2005

suvi nii soe, ja asfalt sulab linnas...

Tegelikult asfalt ei sula siin ühtigi kummalisel kombel. Kuigi kõrbest läbi sõites tundus et seal tehakse teid nii et pannakse asfaldivall teetammile ja see sulab seal ise laiali.

Igapäevasel Tauria-Tawaren marsruudil käies nägin mis ekstreemsustega inimesed kellel midagi teha pole siinkandis tegelevad. Saudi noored lõbustasid ennast ristmikumänguga: see käib nii et oled ristmikul või foori punase taga sõbra ees. Siis paned tagurpidi käigu sisse ja vaatad kui hea reaktsioon sõbral on, kas jõuab ära pageda. Tuleb vaadata et sõbra taga omakorda kedagi poleks. Raskemad levelid on et võib ka sõbra taga keegi olla. Ja nii et võib ka võõrastega mängida. Täiesti mängitav asi ka Eestis.

Teise eksteemsuse olid välja mõelnud mingid valvurid, kes jätsid oma putkal vaid väljaspoole lingi ette, läksid sisse ja tõmbasid ukse kinni. Mängu mõte oli proovida saada välja enne kui kuumus putkas ära tapab. Need keda ma nägin olid nõrgad mängurid, igatahes nad kolkisid aknale ja palusid mul uks väljaspoolt lahti teha.

Kolmanda ekstreemsusega tegelesin ise väljas 20 min jalutades, valdavalt päikese käes. Teepinna temperatuur oli vist saja kraadi ligi, igatahes kaugelt rohkem kui mu muidu korralikud nahksandaalid kannatasid ja viimased 5 min liikusin juba aih-aih meetodil. Sooja väljas nii väga polnudki, alla 50 kraadi, varsti minevat siin aga päris palavaks.

ps. objekt sel kraadiklaasi pildil on muide Saudi-British Bank-i drive-in ATM. Väga mugav kui autoga sõidad. Saudid teatavasti jala käi (ei viitsi ATM juurde minna) ja viina ei joo, neil on vist drive-in supermarketid ka, kus ei pea autost välja ronima.

Kommentaare ei ole: