laupäev, juuni 11, 2005

Where are you from?

... küsivad tänaval kõik kes julgevad ja inglise keelt oskavad. Kes ei oska ütlevad hellõu või how are you. Vähemasti väljaspool Riaadi, kus on valge mees haruldasem kui Tartus neeger, on see väga tavaline suhtlusvorm.

Ja ära sa ütle, isegi Estoniat teatakse. Sudaanist pärit autojuht ütles kohe, et miks ma siis Eestit ei tea, teil oli ju eile jalgpallimatš Hispaaniaga. Wow, Al Jaziiras tõesti siis vist näidati seda. Well, Portugal oli tegelt aga mis seal väga vahet. Riaadis Al Masaa kohvikus olid eestlased samuti teada-tuntud: Estonia - sa oled ju siis selle patsiga tüübi sõber! (tervitused Andole!)

Taifi lennujaamas teadis info-onu, et teil on seal küll väga külm, aga naised on kuumad. Mhmh, loomulikult, oskasin selle peale vaid arvata. See Taifi lennujaam on üsna sürr koht igal juhul - see meenutas selgelt kuidas käib araabia ajaarvamine. Inšallah nimelt. Kõik kellad mis olid lennujaama seintel, töötasid ilusti, aga näitasid täiesti suvalist aega: suurusjärgus ikka 10 tundi valet. Suur tabloo näitas ilusti väljuvaid lende, aga südaööl näidati mingeid suvalisi päevaseid lende. Väikesed monitorid näitasid ilusti reklaamipausi, aga infotabel oli lihtsalt täiesti tühi. Ja ega kedagi see ei häirinud - kellad on igalühel niikuinii olemas ja infot saab ju onu käest küsida. Sama asi Riaadi raudteejaamas - kelli kõik seinad täis, ja igaüks võistlemas kes suudab rohkem mööda aega näidata. Samas nii rong Riaadist Dammamisse kui lennuk Taifist Riaadi väljusid minutipealt õigel ajal.

Kommentaare ei ole: