reede, august 19, 2005

Palve on parem kui uni

Eile toimus Rijaadis ja Mediinas jälle kerge tulevahetus, mille käigus lasti maha kuus terroristi. Teiste seas õnnestus lõpuks dauni gannida ka kohaliku Al-Qaeda rakukese peamees Saleh Al-Oufi. Temal õnnestus Allahi manu pääseda vaid 2 km kaugusel kuulsast Mediina Prohveti Mošeest.

Tänane islamiperspektiiv:
K: Palun seletage, mida peab tegema tüüp, kes teab ette, et ta varahommikuse (Fajr) palve ajaks üles ei ärka. Kas ta peaks palvetama kohe, kui ta lõpuks üles saab? Ja veel, kas on vastuvõetav palvetada alles palvetunni viimasel veerandil?
V: Väga tähtis on ikka Fajr ajaks üles saada. Võib proovida näiteks äratuskella kasutamist või lasta mõnel teenijal end äratada. Kui ikka sisse magad, siis tuleks kindlasti kohe peale ärkamist palvetada.
Viimasel veerandtunnil palvetamine pole soovitav, kuid siiski vastuvõetav. Jumal saab kohe aru, kes silmakirjatseb ja suhtub palvetamisse laisalt. Sellest võib saada halb harjumus lükata palvetamist edasi ja edasi kuni palveaeg läbi.
Tuleb meeles pidada, et parim asi maailmas, mida me teha saame, on lugeda oma palved kohe palveaja alguses.

Oma kodukoha õiged palveajad leiab uskumatult infotihedalt veebilehelt Islamileidja. Näiteks Tartu raudteejaamas toimub homme hommikul Fajr kell 2:59. Saame ka teada, mitu kilomeetrit on jaamast Kaabani ja asimuudi kuhupoole oma palved lugeda miljondiku nurgakraadi täpsusega.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

hähäää:))) ma ei saa lihtsalt viisakaks jääda seda blogi lugedes...ikka itsitan täis suuga..