reede, jaanuar 14, 2005

02.12.1425 (araabia kalendri järgi)

Täna lahendasime ühe probleemi – miks moslemid al-koholi ei salli. Nimelt testisime poes saadaolevaid õllesid – Heinekeni, Budwaiserit ja teisi Saksamaal või mujal tuntud brände. Testi võitis freezer (liibanoni variant breezerist) mis oli peaaegu sama joodav nagu limonaad, ning kõik õlled jäid sellele tunduvalt alla. Selgus et kõik õlled maitsesid kohutavalt, nagu mingid iseäranis ilged linnase ja humalaleotised. Pole siis ime, et kui araablased õlut joovad siis nad imestavad lääne inimeste maitse üle ja selle targu ostmata jätavad.

Alkoholipeoks oli ka põhjust – nimelt saime lõpuks ometi voolu serveritesse ja palkasime paar pakistanast tarkvara installeerima. Valge inimene reputatsiooni ei tohi rikkuda, et nii räpast tööd nagu serverisse sisse logimine ise teeme; ja eneseuhkus on araablase elus ülitähtis asi.

Päeval helistab mingi võõras number välismaalt ja üritab midagi araabia keeles küsida. Ja veel hilja õhtulgi korra. Lõpuks saan aru milles asi – tegu oli Kuveidi numbriga, tolle maa kood on 965, ning minu Saudi mobiili numbri kood on 96650, siis on ta üritanud mingile Kuveidi numbrile helistada ja valesti minuni jõudnud. Aga miks ta inglise keeles rääkida muga ei tahtud, jäi arusaamatuks

Kommentaare ei ole: