neljapäev, jaanuar 13, 2005

Väljavõtteid kohalikest ajalehtedest:

- 3000 inimest Jedahhis pandi silmaarsti järekorda kogemata ühele päevale. Inimesed minestavad ja on paanikas. Vist arvutiviga.
- Eesti Päevalehe on-linest avastame uudise et kaameratelefonid olla nüüd Saudis lubatud. Jälle üks ajakirjanduse toredatest valetõlgendus, igatahes samal hommiul olid poes vähemalt pooled müüdavad telefonid kaameraga ja vaevalt need sinna olid 1 päevaga tekkinud. MMS on kah on juba sügisest lubatud. Ainuke häda et hirmsa klõpsu teeb kaamera pildistades ja inimese pildistamisega siin maal vahele jääda ei tahaks. Seepärast polegi veel ühtegi pilti mustadest abaya-naiste gruppidest kes käivad United Colours of benetton eranditult ülivärvilisi riideid ostmas.
- Saudis, ja kõikides araabiamaades on teemaks naistele töökohtade loomine. Samas ei saa ju naisi ja mehi kokku tööle panna – naistele on vaja eraldi firmad luua.
- Saudizationist (riiklikust poliitikast et miljonid võõrtöölised asendada saudidega) ei taha midagi välja tulla – äriomanik kurdab et saudidest on 95% on aasta jooksul lahkunud, kui nad üldse suvatsevad mingil ajal tööle ilmuda. Füüsilist tööd nad ei salli ja nii ei jäägi muud üle kui suure koguse enamasti info-pakistani ja ka aafrika päritoluga võõrtöölistega (ehk nagu nemad ütlevad: expatriates) leppida.
- Üks naine tõstatab probleemi, et miks araablased trügivad muudkui ette. Ta arvab et põhjuseks on see, et kuna kõik naised on ühesugused, nägu ei paista ja on hea trügida. Ainus viis kuidas naistel vahet teha on muide käekott, ja nii ta kirjeldabki naisi – punase käekotiga, hõbedase suure käekotiga, sootuks käekotita jne naised.
- Rubriigis ”must kuritegevus” räägitakse kuidas üks au-pair Kuveidis oli tapnud oma peremehe, sest see ei maksnud talle korralikult regulaarselt palka välja. Ilmselt taheti artikliga rõhutada vajadust masta palka lihtsale inimesele ikka korralikult.



Kommentaare ei ole: